Matkailualue Wanhat Wehkee

Keski-Suomen kauneimman luonnon keskellä, Karstulassa sijaitseva matkailualue Wanhat Wehkeet on todellinen perheyritys. Matkailualueen kehitys on vaatinut todellista intohimoa ja asiakaskunnan aktiivista huomioonottamista. Alueelta löytyy tänä päivänä automuseo, hotelli, keilahalli, yökerho, leirintäalue, kylpylä ja juhlatila ravitsemuspalveluineen.

ww3.png

Kaikki sai alkunsa kun yrittäjäpariskunta Jari Lasonen ja Merja Välilehto ostivat 12 vuotta sitten Karstulan kunnalta vanhan perunajauhotehtaan kiinteistön. Alkuperäinen idea oli perustaa museo, joka vetäisi puoleensa niin miehiä kuin naisiakin. Jari on autoharrastuksensa myötä entisöinyt useita vanhoja autoja ja Merja oli taas kiinnostunut muusta vanhasta esineistöstä. Museo otettiinkin heti hyvin vastaan ja autovanhuksista on ollut kiinnostuttu myös tv-tuotantoja myöten.

Myöhemmin kävi ilmi, että paikkakunnalta puuttui juhlatila, joka löysi paikkansa vanhasta tehdassalista. Juhlatilaisuuksien myötä tuli tarve majoitustilalle, ja nykyään Hotelli Wanhassa Kammarissa on yli kolmekymmentä vuodepaikkaa viihtyisissä huoneissa. Saunomismahdollisuustoiveisiin vastattiin pienoiskylpylällä, josta löytyy mm. höyrysauna ja pieni uima-allas. Kuusiratainen keilahalli Täyskaato avattiin vuonna 2010. Keilahalli toimii yhteistyössä Karstulan kunnan kanssa.

ww1.jpg

Kiinteistön reunalla virtaavan Myllyjoen rantaan rakennettiin katettu kesäteatterikatsomo, jossa on pidetty menestyksekästä kesäteatteria ja muita tapahtumia vuodesta 2007 asti. Myllyjoen toiselle puolelle valmistui vuonna 2014 nykyaikainen leirintäalue, josta löytyy yöpymismökkien ja karavaanaripaikkojen lisäksi mm. korsusauna ja kokouskorsu, tynnyrisauna sekä katettu ja lämmitetty uima-allas.

Yritys työllistää kesäaikana kymmenisen henkilöä ja talviaikana hieman vähemmän. Intohimo yrittämiseen näkyy jatkuvana alueen kehittämisenä, asiakaspalvelukokemuksen loppuun asti huolehdittuna viilaamisena ja asiakaslähtöisenä työskentelynä. Yrittäjäperhe on suurelta osin tehnyt kaiken omin voimin.

ww2.jpg

http://www.wanhatwehkeet.fi/