Valmet Automotive

Tässä tilanteessa on oltu aiemminkin

Tässä tilanteessa on oltu aiemminkin. Vuosi on 2012 ja Valmet Automotive pudottaa uutispommin: Uudessakaupungissa aletaan valmistaa A-sarjaa Mercedes-Benzille.

Valmistuksen aloittaminen on kuitenkin pitkän tien takana. Valmet Automotive käynnistää uuden automallin valmistukseen tähtäävän projektin välittömästi. Aikataulu on erittäin haastava, suurimpana haasteena hitsaamo. Vanha hitsaamo pitää purkaa, lattiaa vahvistaa, ja tämän päälle pitää suunnitella ja rakentaa hitsaamo, jollaista ei Suomessa ole aiemmin nähty: tavoitteena on enemmän robotteja ja korkeampi automaatioaste kuin koskaan ennen.

Maalaamo ja kokoonpano päivitetään uuden tuotteen mukaisiksi. Suunnitellut tuotantomäärät ovat autotehtaan ennätystasoa, siksi myös logistiikka ja tuotannon prosessit suunnitellaan uusiksi. Kaiken kiireen keskellä rekrytoidaan yli 800 uutta autonrakentajaa.

Vielä joulukuussa 2012 hitsaamo näyttää kuopalta teollisuushallissa, mutta huhtikuussa hitsaamo aloittaa toimintansa. Ensimmäinen Suomessa tuotettu A-sarjan Mercedes-Benz valmistuu elokuussa 2013. Maailmanluokan osaamisella Valmet Automotive toteuttaa Mercedes-Benzin A-sarjan tuotantolinjan noin vuodessa – tavallisesti tällaiseen projektiin kuluu 2 – 3 vuotta. Edes asiakas ei tahdo uskoa työn nopeutta. Laadusta tinkimättä Valmet Automotive nostaa vielä tuotantonsa uudelle ennätystasolle.

Suomalainen suunnittelu- ja autonrakennustaito on maailman huippua. Muutoin ei tällaisiin suorituksiin pystyisi. Osoituksena Mercedes-Benzin luottamuksesta Uudessakaupungissa aloitetaan GLC-katumaasturin valmistus 2017. Mutta sitä ennen, tässä tilanteessa on oltu aiemminkin...

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa. 

www.valmet-automotive.com

Valmet Automotive Intohimoinen Yritys 2016.jpg