Tuneko Oy


Tuneko aikoo valmistaa Suomessa maailman polttoainetaloudellisimpia henkilöautoja.

 

Viisi vuotta vanhan Tunekon projektit kehittävät maailman polttoainetaloudellisimpia autoja. Projektit ovat haastavia ja pitkiä, niissä ei lasketa tunteja tai tehdä takaisinmaksulaskelmia, vain tuloksilla on väliä. Tunekon yrittäjä Vesa Tiaisen motiivi on olla alan paras tuotekehittelijä ja aloittaa oma autojen piensarjatuotanto vuoteen 2020 mennessä. Ensin on kuitenkin näytettävä miten pieneen polttoaineen kulutukseen henkilöautolla on mahdollista päästä.

under two liters reached.jpg

Ensimmäinen esittelyauto valmistui pari vuotta sitten ja sillä mentiin 2 litran polttoaineen kulutukseen 100 km/h vauhdissa. Auto oli monella mittarilla mitattuna ainutlaatuinen, ihmiset kysyvät usein, kuka tämän kaiken maksaa? Ylpeydellä Tiainen kertoo, että kaikki maksetaan omasta pussista, yritykseltä kun puuttuu tällä hetkellä se tiimi, mikä tekee kuulemma jääviksi saada mitään tukia. Näytöillä, tuotteilla tai ideoilla ei ole mitään väliä valtion jakaessa rahojaan.

Periksi ei kuitenkaan anneta, sillä tätä asiaa tehdään rakkaudesta lajiin ja kovalla uskolla omaan tekemiseen ja ideoihin. Menestys tulee sitten myöhemmin sivutuotteena. Nimittäin kun asioita tehdään täysillä parhaimpaan pyrkien, syntyy uusia innovaatioita ja tuotteita joilla on maailman markkinat. Jo tässä vaiheessa yrityksellä on oma patentti uudelle nippusidemallille sekä mallisuoja omasta pölykapselista ja paljon kaikenlaisia uusia tuotteita on tulossa lisää, heti kun niitä on taloudellisesti mahdollista tuoda julki.

Tällä hetkellä Tuneko kehittää Audi A8 -mallia, jolla päästään kolmen litran polttoaineen kulutukseen 100 km/h vauhdissa ja tavoitteena on päihittää autotehtaiden parhaat mallit monella muullakin mittarilla mitattuna. Miettikää lyhyt hetki, minkälaisia autoja olisi jo liikenteessä jos tälläisiä yrityksiä tuettaisiin edes jollain tavalla?


Seuraa ja jaa yrityksen menestystarinaa Facebookissa ja osoitteessa  ja www.tuneko.com.