Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Tiirinkosken tehdas

Rakkaudesta maaseutuun, luontoon ja sisustukseen

Miehen suvun maatila Hämeessä. Viljatila, joka vain odotti aktiivista lisätoimintaa. Tänne muutettuamme alkoi rakennusten remontointi. Vaalimme vanhoja värejä, muotoja ja tarinoita. Etsimme vanhoja valokuvia ja karttoja. Mielessä kannattava yritys, johon voisi niputtaa unelmia.

Alkuperäisrotuiset Ahvenanmaan saaristolampaat upeine sarvineen ja villoineen saapuivat ensimmäisenä tilan eläimistä. Seuraavana saapui hurjan näköinen Ylämaankarja. Jatkojalostimme lihaa, villaa ja taljoja. Entisöimme vanhan navettarakennuksen myymäläksi. Haalimme esteettisesti kauniita ja laadukkaita tuotteita myyntiin. Halusimme myydä kaikkea kaunista, omaan silmään ja sisustukseen sopivaa. Halusimme pysäyttävän hetken kaupunkilaiselle maaseudulla. Hyvä palvelu ja iloisuus ovat tärkeitä asioita. 

Kun tekeminen on mieluisaa, työn määrällä ei ole merkitystä. Työn erilaisuus on meillä rikkaus, joka pitää intohimon yllä. Eläinten kanssa toimiminen on niin erilaista verrattuna asiakaspalveluun ja sisustuskaupan pyörittämiseen. Eläinten kanssa on myös oppinut, ettei luontoa voi hallita. Ajatuksella tehty lampaiden astutusryhmä, toiveena tietyn väriskaalan villa, kariutuu intohimoiseen pässipoika karkulaiseen.  

Vuoden jälkeen remontoimme lisää tilaa navetasta ja jatkoimme unelman toteutusta kahvilalla. Nyt kehittelemme lihan ja erilaisten ruokatuotteiden myyntiä. Tavoitteenamme saada myös toimiva maatilapuoti ruualle.  Ja sitten sen jälkeen taas keksitään jotain uutta! 

Neuvona muille pitäisin tärkeänä oman linjan säilyttämisen ja uskon omaan juttuun. Alku on aina hankalaa, eikä useinkaan voitokasta. Kaiken sen korvaa kuitenkin työn mielekkyys.

www.tiirinkoskentehdas.com

tiirinkoski-kauppa-photo-kristakeltanen_01.jpg tiirinkoski-lammastila-photo-kristakeltanen_01.jpg tiirinkoski-lammastila-photo-kristakeltanen_10.jpg

Tiirinkoski kuva.jpg