fJukkaTuulivoima.JPG

Symboli

Tärkeintä elämässä on innostus

Isovanhempieni perheissä oli yhteensä 28 lasta – silkasta intohimosta. Ehkä se selittää, mistä omani on lähtöisin. Missään työpaikassa kukaan ei olisi koskaan pysynyt vauhdissani, kun oli asettanut tavoitteen. Olisi siis parempi toimia omassa yrityksessä – viestintäalalla.

1980-luvun lopussa asiakkaani halusi kopiot esitteestä. Tuon yrityksen kopiokone oli rikki, joten hyppäsin autooni ja ajoin läheiselle teollisuusalueelle. Astuin sattumanvaraisesti valitsemaani punaiseen peltihalliin ja kysyin, onko kopiokonetta. Partasuinen mies hymähti – seinillä oli kolmessa kerroksessa kolme ja puoli tuhatta kopiokonetta.

Elämässä ei ole sattumia. Halli oli realisointikeskus, jossa oli myös trukkilavalla täydellinen mainostoimiston Apple-tietokoneasema, jonka arvo oli 250 000 markkaa – mutta hinta 56 000 markkaa. Tyhjensin tilini ja seuraavan kahden unettoman viikon aikana intohimoni purkautui tietokoneen salaisuuksien opettelemiseen.

Tietokoneiden maailma on koko ajan kehittynyt ja vetänyt väkisin mukanaan aina uusiin mahdollisuuksiin. Se on tarjonnut monipuolisuuden siunauksen – logoja, piirroksia, esitteitä, julisteita, ilmoituksia, pakkauksia, yritysilmeitä, kirjoja, kutsuja – loputtomasti erilaisuutta töissä. Nyt viimeksi mahdollisuudet luoda upeita viestejä internetiin.

Tietokone tukee ja vauhdittaa ankaraa tavoitetta saada aikaiseksi – päästä maaliin. Kun digikamerat tulivat, intohimoni haltioitui, kun sain kamerasta kuvan suoraan tietokoneelle, eikä tarvinnut odottaa epävarmoja kuvia kehityksestä.

Intohimo tarkoittaa sitä, että tehtävä suoritetaan väkevän tunteen voimaannuttamana. Intohimoinen ihminen keskittää kaiken huomionsa siihen, mistä intohimo kumpuaa, koska ilman sitä ei voi elää.

Kun saa aikaiseksi, tunne kypsyy ja voimistuu – näkee mahdollisuudet kehittyä ja saavuttaa uusia ulottuvuuksia. Lopulta paine laukeaa rentoudeksi ja hyvän olon tunteeksi. Kyllä – se on seksiä. Eikä sitä ole tarkoitettu kaikille – sillä yrittäjäksi synnytään.

www.symboli.fi