Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Suomen Keskusvaraamo

Suomen Keskusvaraamo

Suomen keskusvaraamo nimen takaa löytyy intohimoisen kehittämisen meininki. Yritys nojaa määrätietoiseen pohjatyöhön ja sillä on varmistettu yhtiölle hurja kasvutahti, jolle ei ole nähtävissä loppua.
 
Omistajien intohimo tekemiseen on tarttunut myös yhtiön työntekijöihin, joita yrittäjä Jorma Kortesoja ei kutsu työntekijöiksi vaan ystäviksi, joiden kanssa tehdään töitä. Yhtiön perustamisesta asti on haluttu, että omistajan ja työntekijän välillä ei näe eroa.

Yhdeksi tärkeimmistä menestyksen peruspilareista Kortesoja nostaa toimintamallin, joka heillä on ollut mukana alusta asti, joka viikko tuodaan liiketoimintaan yksi uusi idea pöytään. Toiminnan alkuvaiheessa vastuu ideoista nojasi yhtiön johtoon, nykyään henkilöstöltä sataa loistavia ideoita, Kortesoja sanookin, että henkilöstö on mukana aivan mielettömällä motivaatiolla.

Kalajoki Keskusvaraamo - Logo.jpgKalajoki Keskusvaraamo (1).jpg
 
Toiminta alkoi Kalajoen keskusvaraamon ostamisella ja alussa yhtiöllä oli vuokrattavana kuutisensataa petipaikkaa; nyt, puolitoista vuotta myöhemmin, yhtiöllä on noin 4500 petipaikkaa, eikä kasvutahti ole hiipumassa. Kasvu on tehty ja tehdään tulorahoituksella ja vaikka yhtiö rohkeasti tuo uusia ajatuksia ja uutta liiketoimintaa, niin yhtiön toiminta on saatu kannattavaksi alusta lähtien. Tämä ei ole itsestään selvää missään liiketoiminnassa. Entistä haastavammaksi sen tekee se, että yksi yhtiön toiminta-ajatuksista on iskeä niihin toimintoihin, joita muut supistavat kannattamattomina, Suomen keskusvaraamo haluaa kehittää niistä kannattavaa toimintaa. Nollasta lähtenyt yritys, nousee kahdessa ja puolessa vuodessa seitsemän toimipaikan konserniksi, jolla on useita tytäryhtiöitä. Yhtiön toiminta nojaa myös taloudellisesti kannattavaan toimintaan ja se tuo turvaa tulevaisuuden kasvulle. Vuoden 2016 myynti tulee kasvamaan jo 4-5 miljoonaan euroon.

Syötteen keskusvaraamo - logo.jpgSyötteen keskusvaraamo.jpg
 
Suomen keskusvaraamo on kaunis esimerkki siitä, kuinka yrittäjän intohimo on saatu jalkautettua koko henkilöstölle. Yhtiön tarina on vasta alkutaipaleella, on jo kuitenkin ilmeistä, että halu yrittää ja kehittää tulevat tekemään tästä hienon tarinan suomalaisen yrittäjyyden kirjaan.

Rokua Geopark - Logo.jpgRokua Geopark (1).jpg

www.kalajokikeskusvaraamo.fi

www.syote.net

www.rokuageopark.fi