Keskeltä metsää, pienestä Mänttä-Vilppula -nimisestä kaupungista, löytyvät Serlachius-museot Gustaf ja Gösta. Museoiden ehtymättömistä lähteistä pulppuaa loputtomana virtana raikkaita näkökulmia niin arvokkaaseen historiaan kuin nykyaikaankin. Serlachius-museot tarjoavat kohtauspaikan taiteen, historian, tarinoiden, draaman, kulttuurin ja arkkitehtuurin ystäville monipuolisella kattauksellaan.

Intohimoisena yrityksenä Serlachius-museot kehittävät jatkuvasti sekä palvelujaan että henkilökuntansa osaamista. Intohimona ilmenee myös parhaan mahdollisen yhteistyön tavoitteleminen kumppaneiden kanssa. Serlachius-museot pitävät huolta yhteistyökumppaneista, kollegoista ja asiakkaista ja innostavat myös kumppaneitaan rikkomaan tavanomaisuuksien rajoja. Museot ovat vahvana toimijana kehittämässä toiminta-alueensa matkailukenttää – niin palveluissa kuin sisällöntuotannossa. Serlachius-museot kantavat yhteiskuntavastuun muun muassa intohimoisella taidekasvatustyöllään. 

Intohimo ilmenee tavassa ottaa jokainen kävijä vastaan ystävänä ja kohtelemalla häntä vieraanvaraisesti. Intohimo näyttäytyy vieraiden yllättämisessä uudenlaisin näkökulmin ja tahtotilana laadukkaaseen toimintaan niin korkeatasoisissa näyttelysisällöissä, rakentamisessa, tutkimustyössä, teosten esillelaitossa, näyttelyiden sisällöissä ja viestinnässä – intohimo olla rohkeasti ja raikkaasti oman tiensä kulkija.

Serlachius pihapiiri.jpg

Intohimo on johtanut räjähdysmäiseen kasvuun: Vuonna 2014 Serlachius-museot tuplasivat kävijämääränsä reilusti ja vuonna 2015 kävijöitä kirjattiin jo yli 109 000 - Serlachius-museot luetaan jo maamme kärkimatkailukohteiden joukkoon. Museot ovat pokanneet viimeisen kahden vuoden aikana huiman määrän palkintoja, joista mainittakoon muutama: Vuoden museo 2015, Vihertaitaja 2014 (Göstan piha-alueiden viherrakennustyöt), Kotimaan matkailun huippukohde 2015 (Suomen matkailijayhdistys), Vuoden 2014 Puupalkinto (Puuinfo Oy), Vuoden puurakennus 2014, Spanish International Architecture Prize 2013 ja Vuoden Projekti 2014.

Kuvat: Serlachius-museot

www.serlachius.fi