samulirintala-1.jpg

Samuli Rintala Oy

Samuli Rintala Oy on korjaamoalan yritys jonka kotipaikka on Varsinais-Suomessa Yläneellä. Alun perin vuonna 2008 yhden miehen työllistäneestä ja toiminimellä toimineesta maatalouskonehuollosta ja urakointipalvelusta se on laajentunut työllistämään kahdeksan työntekijää kolmessa eri toimipisteessä. Osakeyhtiömuotoiseksi yritys muuttui syksyllä 2014. Yrityksiäkin on tätä nykyä kolme; varsinaisen huoltoyrityksen rinnalla on urakointiin ja työllistämispalveluihin keskittyneet omat yritykset.

Yrityksen toimenkuvaan kuuluu varaosa- ja hydrauliikkaosamyynnin ohella traktorien, puimurien ja muiden maatalouskoneiden huolto ja korjaus. Yritys toimii Agrimarketin valtuuttamana sopimushuoltona Loimaalla, Yläneellä ja Laitilassa, lisäksi paljon töitä tehdään asiakkaiden luona ympäri maakuntia. Samuli Rintala perusti ensimmäisen toimipisteen Yläneelle vanhaan huoltamorakennukseen ollessaan 22-vuotias. Keväällä 2011 toimintaa laajennettiin Loimaalle toiseen toimipisteeseen ja sittemmin vuonna 2014 Loimaan toimitilat on laajennettu kaksinkertaiseksi. Viimeisimpänä on parannettu varaosavarastoa sekä tehty toimivat myymälä- ja asiakastilat. Koneurakointi on laajentunut alkuvuosien 14 hehtaarin puintiurakasta noin 1000 hehtaarin puitavaksi alaksi, joka tehdään kahdella omalla puimurilla.

”Olen aina halunnut kehittää toimintaa: toimitiloihin, työkaluihin, työmenetelmiin ja omaan sekä henkilökunnan koulutukseen panostetaan jatkuvasti. Asioista selvän ottaminen auttaa huomaamaan liiketoimintamahdollisuuksia ja sitä kautta laajeneminenkin on tapahtunut.” Samuli kertoo. Nykyajan huoltokorjaamolla mm. tietotekninen osaaminen on todella tärkeää. Työntekijöiden osaaminen pidetään korkealla tasolla, jottei toiminta henkilöityisi liikaa pelkästään yrittäjään. Intohimoa kuvastaa parhaiten jatkuva kasvaminen, toiminnan kehittäminen ja kiinnostus koko alan kehitystä kohtaan. Myös yrittäjän ja työntekijöiden maataloustausta auttaa ymmärtämään erilaisten asiakkaiden tarpeita.

Onnistumisesta kertoo hyvä työllisyystilanne ympäri vuoden, myös niinä hiljaisempina talvikuukausina. Lisäksi mieltä lämmittää Agrimarketilta saatu tunnustus: Vuoden huoltoyrittäjä 2014 –palkinto.

www.samulirintala.fi