Insinöörien panemaa

Ruosniemen Panimo perustettiin viiden oluesta pitävän Teknillisen Korkeakoulun kasvatin halusta saada toimistotöiden ja Excelin pyörittelyn vastapainoksi harrastus, jossa saa pyöritellä Exceliä. Teemme olutta, jota itse haluamme juoda ja olemme iloksemme todenneet sen maistuvan muillekin.

Juho-Matti Karpale-1.jpg

Panimoidean isän, nykyisen toimitusjohtajan Juho-Matti Karpaleen (kuvassa yllä), intohimoinen oluenkeittoharrastus alkoi espoolaisessa kerrostalokaksiossa. Ensimmäinen lapsi ilmoitteli tulostaan ja kotiolutkattiloille ei ollut enää tilaa. Niinpä Juho-Matti siirsi keittolaitteet kotiseudulleen, Porin Ruosniemeen, 1800-lukulaiseen kivinavettaan. Myöhemmin hoitovapaansa aikana hän suunnitteli ensimmäisen keittohuoneemme Turun meijerin takapihalta haalittujen tilatankkien pohjalta. Viimein, heinäkuussa 2012, laskettiin ensimmäinen ravintolatuoppi ruosniemeläistä englantilaiselle herrasmiehelle Pikkulintu-ravintolassa Helsingissä.

Panimomme toimi lähes kaksi vuotta seitsemän osakkaan harrastustoimintana. Koko jengi osallistui oluen keittämiseen, myymiseen ja toimittamiseen. Keittämistä tehtiin vuorotellen viikonloppuisin ja olutta kuskattiin ravintoloihin muun muassa Seppäsen Tommin Alfa Romeolla, johon mahtuu 10 ravintolatynnyriä, kun yhden laittaa etupenkille. Silloin toiminnan johtoajatuksena oli suomalaisen olutkulttuurin intohimoinen kehittäminen ja paneminen oli meille kaikille vain mielekäs harrastus. Kesäkuussa 2014 toiminta oli kuitenkin kasvanut siihen pisteeseen, että Juho-Matti jätti päivätyönsä ja aloitti täysipäiväisenä pienpanijana. Nyt, 3,5 vuotta kaupallisen toiminnan aloittamisesta, keitämme 150 000 litraa olutta vuodessa kahden palkallisen ja viiden harrastajan työpanoksella.

Me osakkaat olemme siis taustaltamme toimistoinsinöörejä, joka on ollut kantavana ideana panimon brändin ja toimintatavan rakentamisessa. Suunnittelemme panimolaitteita paljon myös itse ja oluiden nimissä käytetyt ammattinimikkeet esim. Pikkupomo, Piirimyyjä ja Diplomi-insinööri ovat tapaamiamme arkkityyppejä omasta työhistoriastamme. Pidämme selkeää ja helposti lähestyttävää brändiämme yhtenä tärkeimmistä menestystekijöistämme ja kaikki toimintamme pyrkii tukemaan taustatarinaamme. Sen tarinan olennaisimmassa roolissa on suomalainen insinööri, joka tekee minkä lupaa, laadukkaasti.

Yrityksen tiedot:

  • Ruosniemen Panimo Oy
  • Osoite: Adjutantinkuja 3 J 22, 02650 Espoo
  • Käyntiosoite: Eetunkuja 6, 28220 Pori
  • web: www.ruosniemenpanimo.fi
  • Yhteyshenkilö: Toimitusjohtaja Juho-Matti Karpale
  • Tarinan kirjoittaja: Antti Hasanen, perustajaosakas
  • puh: 050-5877066
  • email: info@ruosniemenpanimo.fi