rintalan tila.JPG

Rintalan Tila

Häälahjalampaista se lähti

Rintalan luomutila sijaitsee Varsinais-Suomessa Pöytyän kunnassa Yläneen Keihäskosken kylässä. Anne ja Tapio Rintala ovat kasvattaneet lampaita ja viljelleet Tapion sukutilaa vuodesta 1982. Lampaita tällä Yläneenjoki- varren maatilalla on ollut aina, mutta viidestä häälahjalampaasta on kasvanut vuosien varrella reilun tuhannen lampaan katras. Tila siirtyi peltojen viljelyssä luomuun vuonna 1996 ja eläimet vuonna 2006.

Rintalan tila on erikoistunut alkuperäisrotujen, suomenlampaan ja kainuunharmaksen, kasvattamiseen ja niistä saatavien monipuolisten ja laadukkaiden tuotteiden myyntiin. Lampaista hyödynnetään kaikki mahdollinen; lihat myydään suoraan asiakkaille ja villat teetetään langoiksi ja nahat taljoiksi. Reko-lähiruokarenkaista on tullut tärkeä markkinakanava, lisäksi tuotteita myydään erilaisilla toreilla ja markkinoilla, käsityömessuilla, verkkokaupassa ja myös muutamille ravintoloille ja herkkukaupoille, jotka arvostavat lähellä tuotettua, laadukasta karitsanlihaa.

Intohimo tekemisessä näkyy siinä, että mistään toiminnan osa-alueesta ei haluta luopua, vaikka se sitten teettääkin enemmän työtä. Karkeasti arvioituna puolet ajasta menee eläinten hoitamiseen ja paperitöiden tekemiseen ja toinen puoli tuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin. Alkuperäisrotuisten lampaiden villa on suuri osa intohimoa; huippupehmeä raaka-aine jalostuu taitavien ja materiaalia arvostavien käsityön harrastajien käsissä käyttötekstiileiksi. Mikä sen ihanampaa!

Tuotekehitystä tehdään jatkuvasti sekä villan, että lihan osalta. Matkoilta katsellaan vinkkejä ja tuodaan makuja tuliaisiksi ja läheisen makkarapajan kanssa yhteistyössä kehitellään ideat valmiiksi tuotteeksi.

www.rintalantila.fi
www.facebook.com/rintalantila