Raikkonen Oy

4838_pvloimaaraikkonen1.jpgRaikkonen Oy on yksi Suomessa toimivista tiilitehtaista, joka pyörii jo kolmannessa polvessa. Tehdas on perustettu 1932 ja toiminta on alkanut sirkkelisahauksesta maatalouden sivuelinkeinoksi. Kun peltoja on aloitettu salaojittamaan, alkoi salaojaputkien tekeminen vuonna 1952.

Vuonna 1962 valmistui nykyinen tiiliputkitehdas. Tiilitehtaan tuotanto-osa valmistui 1979. Tiiliputken tuotanto lopetettiin 1991 kysynnän ollessa liian vähäistä rakentajien suosiessa salaojaputkiksi muoviputkia.

Tiilen valmistukseen käytettävä savi saadaan 60 prosenttisesti omilta mailta. Punaiseen tiilen käytetään kotimaista savea, mutta valkoiseen ja keltaiseen pitää lisätä savea, joka rahdataan Englannista.

Toimitusjohtajana on ollut 42 vuotta sama henkilö, Jaakko Raikkonen, (Loimaan Seudun Nuorkauppakamarin senaattori 44371). Kun tehdasta on vetänyt niin pitkän ajan, voidaan jo kutsua, että työtä tehdään suurella intohimolla. Toimitusjohtajalta käy kuormaukset, tehtaan korjaukset, ”tekemällä oppii”, samalla kuin pyöritetään koko palettia.

Jaakko Raikkonen on myös Suomen Tiiliteollisuusliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Rakennusteollisuuden haasteellisina aikoina pitää löytyä suurta intohimoa löytää uusia markkinoita ja ratkaisuja, jotta rattaat pyörivät tulevinakin aikoina. Asiakas on meille aina ykkönen ja tarjoamme aina parasta ratkaisua asiakkaan tarpeisiin. Pyrimme pysymään ajan edellä hakemalla aina uusia ratkaisuja. Olemme myös avanneet verkkokaupan josta pääset tutustumaan tarjontaamme.

www.raikkonen.fi