Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Piltti Oy Kauppapuutarha

IMG_7455.JPG 

Piltti Oy Kauppapuutarha 

Piltin Puutarhalla vaihdettiin vuonna 2013 kurkut babypinaattiin. Samalla lanseerattiin uusi viljelykasvi Suomen kasvihuoneisiin sekä hevi-osastojen hyllyille. Kahdessa vuodessa meistä tuli Suomen ainoa ympärivuotinen babypinaatin viljelijä ja tällä hetkellä pystymme vastaamaan tuotantomäärillämme kotimaan keskusliikkeiden sekä vihannestukkujen kysyntään.

Piltti Oy Kauppapuutarha on Suomen mittakaavassa keskisuurta isompi kasvihuoneyritys, jonka tuotanto repertuaariin ovat kuuluneet vuosien varrella niin kukat kuin vihanneksetkin. Ensimmäiset kasvihuoneet tilalle rakennettiin 50-luvulla ja tilan päätoiminen elinkeino siitä tuli 70-luvulla.

3 vuotta sitten olimme tilanteessa, jossa pääviljelykasvina 13 vuotta ollut kasvihuonekurkku oli jo pitkään kärsinyt heikosta kannattavuudesta. Kauppojen hevi-osastoilla oli jo muutaman vuoden näkynyt ulkolaisia, lähinnä espanjalaisia ja italialaisia babyleaf salaatteja sekä pinaattia ja vuonankaalia, joita ei Suomessa viljellyt kasvihuoneessa ympärivuotisesti vielä kukaan. Näimme, että tässä olisi sauma myös kotimaiselle tuotannolle.

Itse kone- ja laitehankinnat viljelyteknisineen toteutuksineen kasvihuoneessa ovat oma lukunsa, joka vaati kuukausien perehtymistä aiheeseen. Valitsimme viljelytekniikan, joka ei Suomessa ollut yleisesti käytössä. Useimmat kollegat ja jopa tavarantoimittajat epäilivät viljelyn onnistumista, satotasoja ja lähes kaikkea projektiin liittyvää. Onneksi löysimme kuitenkin tahoja, jotka myös uskoivat meihin. Halusimme lähteä tekemään kaiken alusta alkaen paremmin, mitä meiltä olisi vaadittu.

Vaikka tuotantomme on alkutuotantoa, saavutamme esimerkiksi pakkaamisessa sekä omavalvonnassa elintarviketuotannolle asetetut vaatimukset. Esimerkiksi joka pakkauksesta löytyy eränumero, jolla pussin sisältö voidaan jäljittää aina viljelypaikkaansa saakka. Olemme valinneet pakkausmateriaaliksi laadukkaimman pakkauskalvon, jonka design on tarkkaan mietitty siten, että pakkaus palvelee sekä kuluttajaa että tuotetta. Viljelemme tuotteemme ainoastaan biologista kasvinsuojelua käyttäen. Myös jakelukanavat ovat tarkkaan mietitty.

Toimimme tällä hetkellä vain keskusliikkeiden sekä isojen vihannestukkujen kanssa, jolloin voidaan taata tuotteen maksimaalinen kiertonopeus. Haluamme toimia omilla kasvoillamme ja seistä reilusti tuotteemme takana. Läpäisimme loppuvuodesta 2015 Suomessa ensimmäisten kasvihuoneyritysten joukossa kasvisten IP laatusertifioinnin. Kolmannen osapuolen tekemä laatu-auditiointi ei ole alallamme vaadittu, mutta halusimme olla jälleen askeleen edellä vaatimuksia. Tulevaisuuden suunnitelmissa on uuden salaattituotteen lanseeraus sekä led-valojen käyttöönotto viljelyssä.

Osoite:
Piltti Oy Kauppapuutarha
Piimätie 68
21870 Riihikoski

www.piltti.com