Pohjolan Hyönteistalous Oy

Globaalin ympäristökriisin hallinnassa elintarviketuotannon paremmat ratkaisut ovat välttämättömiä. Näitä ratkaisuja tarjoaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti suomalaista teknologiaa hyväksi käyttäen kouvolalainen kuuden työntekijän Pohjolan Hyönteistalous Oy automatisoitujen ja modernien hyönteisfarmien avulla. Kyseessä on ala, jolla kaikki on mahdollista ja tulevaisuus on tekijöiden itsensä käsissä. Hyödynnettävää markkinaa ei länsimaissa ole, vaan se on luotava itse.  

Yritys uskoo, että maailmalaajuisia ongelmia ei voida ratkaista paikallisesti vaan kohteena on koko maailma. Yrityksen tuotteet on suunniteltu toimimaan tropiikista aina Lapin kylmiin olosuhteisiin. Alan standardit ovat luomatta ja parhaan keksinnön tekijät voivat määrittää alan tulevaisuuden. Standardeja ja käytäntöjä ei voida määrittää pelkästään Suomen markkinoilla. Kansainvälisyys ei ole mahdollisuus vaan pakko. Rahoitus on löydetty pääasiassa Suomen ulkopuolelta ja Suomi toimii lähinnä tuotekehityksen ja yrityksen johtamisen keskuksena.

Yrityksen ydintiimi ja työntekijät ovat kaikki mukana samassa veneessä. Yrityksen omistusta on jaettu tiimille, vastuu kannetaan yhdessä. Jokaista kuunnellaan ja tuetaan, ketään ei jätetä yksin. Jokaisen vahvuuksia etsitään ja pyritään käyttämään hyväksi. Kaikki mukanaolijat jättivät turvallisen ja tasaisen elämän taakseen hypätäkseen seikkailuun ja vaihtoivat turvallisuuden potentiaalisiin mahdollisuuksiin. Riski täysin uudella alalla on suuri, mutta mahdollisuudet houkuttavat enemmän.

Yritys toimii Suomessa huolimatta siitä, että markkinat täällä ovat vielä kiinni. Suomalaiset ovat ennakoitavia, tutkimus alalla vahvassa nousussa ja aidat yritysten ja instituutioiden välillä ovat matalia. Suomi on uskottava yrityksen kotimaa ulkomaisten yritysten silmissä, ja NIE uskoo asian olevan näin jatkossakin. Suomi on dynaaminen talous vain, jos suomalaiset uskovat siihen dynaamisena, asioita mahdollistavana taloutena, NIE uskoo.

www.nie.fi

NIE kuva.jpg