Melli-keskosvauvasta omaan lastenvaatemerkkiin suurella suomalaisella sydämellä

Melli EcoDesign -lastenvaatemerkin tarina alkoi pienen keskosvauvan, Mellin syntymällä vuonna 2010. Hän syntyi neljä kuukautta ennen laskettua aikaa, vain 580 gramman painoisena. Pikkuruinen Melli-vauva olisi mahtunut nukkumaan vaikka voirasiaan.

Melli oli suoranainen ihmetyttö, sillä lääkärit arvioivat hänen selviävän vain korkeintaan noin 20 prosentin mahdollisuudella. Mellin sisukkuus ja vahva luonne päättivät toisin. Lukemattomien vastoinkäymisten jälkeen hän pääsi kotiin viiden kuukauden ikäisenä painaen kolme kiloa.

Melli 1.jpg

Mellin ollessa sairaalassa hänelle oli haastavaa löytää tarpeeksi pieniä ja herkälle iholle sopivia vaatteita. Värikkäitä pieniä, alle 40 cm koon vaatteita ei ollut helposti saatavilla.

Itse Melli EcoDesign -brändi syntyi vuoden 2012 lopulla, kun Mellin äiti kaipasi lastenvaatemarkkinoille kotimaista, Suomessa valmistettua lastenvaatemerkkiä, joka sisältäisi isompien lastenvaatteiden lisäksi myös oman keskosvauvanvaatemalliston. Vaatteiden tulisi soveltua etenkin herkkäihoisille allergisille lapsille. Tämän vuoksi kaikki Melli EcoDesignin vaatteet valmistetaan laadukkaasta luomupuuvillasta, ekologisesti ja eettisesti. Kaikki kankaat kudotaan ja kuosit painetaan Suomessa. Lisäksi kaikki vaatteet ommellaan Suomessa. Myös pakkauksessa ja postituksessa käytetään ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Melli 2 TÄRKEÄ.jpgMelli 3.jpg

Vuonna 2015 Melli EcoDesign perusti oman ompelimotehtaan Jyväskylän Palokkaan, ja kaikki tuotemerkin vaatteet valmistetaan omien työntekijöiden voimin. Tänä päivänä mallisto on laajentunut keskosvauvojen ja isompien lasten vaatteista myös aikuisten vaatteisiin. Melli EcoDesignin tuotemerkki on valloittanut sydämiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja vaatteita löytyy useilta jälleenmyyjiltä ympäri maailman.

http://melli.fi/