Rakkaudesta koruihin ja käsillä tekemiseen

Mari Syren Design on koru- ja esinemuotoilija Mari Syren-Fawazin yhden naisen yritys, joka toimii Porissa, Korustudio Linna -nimisessä paja- ja liiketilassa.

Marilla oli tavoitteena akateeminen opiskelu ja ura, mutta välivuosiopiskelu Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemian jalometalliseppälinjalla valloitti Marin sydämen korujen tekemiseen niin, että opinnot jatkuivat Lahden kultaseppäkoulussa Kuopion jälkeen.

Mari suhtautuu intohimolla korujen tekemiseen. Työpäivä tuntuu loppuvan aina kesken eikä tylsää päivää ole. Hopeaseppäkoulutuksen suorittanut Mari rakastaa sitä, miten kova metalli muovautuu tekijän käsissä uuteen muotoon. ”Kun sydän, kädet ja pää toimivat samassa flow:ssa, onnistuu koru parhaiten” kertoo Mari. Hänen koruissaan onkin alusta asti ollut huumoria, orgaanisuutta ja tekijänsä tunnistettava kädenjälki.

Varsinaisen yritystoiminnan eli piensarjakorujen, uniikkitöiden ja korujen muokkaus- ja korjaustöiden tekemisen lisäksi Mari valmistaa näyttely- ja kilpailukoruja ja jopa veistoksia. Asiakastöissä tarvitaan aina vähän itsehillintää ja näkemystä siitä, millainen koru menee kaupaksi, mutta näyttelykoruissa voi irrotella kunnolla ja toteuttaa taiteellisia visioitaan. Marin uniikkitöitä on ollut esillä ympäri Suomea ja moni näyttelykoru on piipahtanut maailmallakin.

Mari opettaa myös korujen valmistusta kansalaisopistoissa ympäri Satakuntaa. ”On todella palkitsevaa nähdä oppilaiden ilo ja ylpeys siitä, että he ovat viikonlopun kestäneellä kurssilla saaneet aikaan jotain konkreettista ja hienoa: jättäneet oman pysyvän merkkinsä maailmaan. Sehän tässä ammatissa hienointa onkin!”.

http://www.marisyren.fi/

 Syren IntohimoinenyritysKuva.jpg