Luova Laboratorio

Luova Laboratorio sai alkunsa elokuussa 2015, kun oululaiset ystävät Sami ja Martta, löysivät yhteisen unelmansa: Vapauttaa koko maailman luova potentiaali ja auttaa kaikkia ihmisiä ja organisaatioita tekemään niitä asioita, jotka he kokevat tärkeiksi. Yhteisen mission löytyminen roihautti henkiin sellaisen liekin, että kaksikko irtisanoutui töistä vain kaksi viikkoa unelmansa löytymisen jälkeen.

IMG_4017.JPG

Selvittääkseen luovuuden maagisen kaavan kaksikko päätti matkansa alkajaisiksi kirjoittaa kirjan, jossa Suomen luovimmat tekijät kertovat omat tarinansa ja ajatuksensa luovuudesta. Kirjaan saatiinkin mukaan nimekäs joukko eri alojen huippuja Palefacesta Hjallis Harkimoon ja Pirjo Heikkilään. ”Luova laboratorio – 15+1 tietä luovuuteen” -kirja julkaistiin helmikuussa 2016.

Kirjan ohessa Sami ja Martta pohdiskelivat, kuinka tuoda yhteen laaja joukko eri alojen luovia tekijöitä ja auttaa jokaista maksimoimaan luovuuden käyttö omassa työssään. Nämä pohdinnat johtivat pian idean Luovan Laboratorion cocreation-tilasta, jonka kaksikko avasi Ouluun, vanhaan vilja-aittaan lokakuussa 2015. LABRA on luova olohuone ja etätyötila, joka kokoaa saman katon alle eri alojen tekijöitä luovaksi yhteisöksi työskentelemään sekä erilaisiin tapahtumiin.

Pian tuo yhteisö ja Luovan Laboratorion palvelut siirtyvät myös nettiin, laajan kansainvälisen yleisön ulottuville. Kaksikko kehittää nyt luovuusportaalia, joka on pelillinen oppimis-, ideointi- ja verkostoitumisalusta kaikille luovuudesta kiinnostuneille ihmisille ja organisaatioille. Koko luova yhteisö viedään globaaliksi luovuusportaalin ja ympäri maailmaa avattavien cocreation-tilojen avulla. 

Luovan Laboratorion intohimon lähteenä toimii palava halu tehdä joka päivä jotain, millä on suurempi merkitys. He kannustavat jokaista ihmistä toteuttamaan itselleen tärkeitä asioita ja intohimojaan. Hyvänä lähtökohtana tässä toimii kysymys, josta Luovan Laboratorion matka alun alkujaan alkoi: Mitä sinä tekisit, jos maailmassa ei olisi mitään rajoja?

http://luovalaboratorio.com