Loimaan Kivi

Kiven kovaa työtä - Intohimolla

Kuva_LK_1.JPG
Kiviala on kovaa työtä, jossa perinteet ovat syvällä Suomalaisessa kalliossa. Maailman muuttuessa ja digitalisoituessa, tämä mielenkiintoinen teollisuudenala on ja pysyy – suomalaisessa laadussa on kiviosaamisen salaisuus.

Loimaan Kiven nykyinen omistaja ja toimitusjohtaja Mikko Paljakka tutustui yritykseen ensimmäistä kertaa jo 16 vuotiaana kesätyöntekijänä. Monien eri tehtävien (asentaja, sahuri, tuotantopäällikkö, yksikönjohtaja …) kautta tarjoutui tilaisuus ostaa omaksi yritys, jonka eteen oli tehnyt vuosia pyyteetöntä työtä intohimoisesti.

Uuden yrittäjän astuttua remmiin vuonna 2011 on yritys kasvanut yritysostojen myötä yhä merkittävämmäksi kivenjalostajaksi. Usko suomalaiseen kiveen ja jalostusosaamiseen antaa rohkeutta investoida ja kehittää toimintaa. Haastetta tulevaisuuteen luo esimerkiksi erikoisalan ammattilaisten löytäminen jatkossakin sekä tuotantoon että myyntipuolelle.

Intohimo yrittäjän työssä syntyy siitä kun tuntee jokaisen vaiheen tuotantoprosessissa ja tietää mitä laadukkaiden tuotteiden valmistaminen vaatii. Tästä syntyy arvostus työntekijöitä kohtaan ja intohimo työhön. Loimaan Kiven ja sen yrittäjien intohimosta kiviosaamiseen kertoo jo yrityksen pitkä 95 vuoden historia. Loimaan Kivessä on aina tehty perinteistä kivityötä ja samalla luotu uuttaa ja kehitetty uusia menetelmiä koko suomalaisen kivialan hyväksi. Eteenpäin mennään asiakkaita kuunnellen, uutta oppien ja vanhaa kunnioittaen.

Kuva2.JPG
Mikko Paljakan tie yrittäjäksi on ollut ”kivinen” ja tutuksi ovat tulleet kaikenlaiset tehtävät sekä tuotannossa että yrityksen hallinnossa. ”On ollut suuri etuoikeus päästä tutustumaan jokaisen ammattilaisen työhön konkreettisesti uran alkuajoista lähtien.”

Vanhan ja arvostetun perheyrityksen uutena omistajana on hyvä lähteä liikkeelle pitämällä jalat tiukasti kalliossa. Pitää tunnistaa omistamansa yrityksen arvot ja käytännöt sekä yhteistyötahot ja asiakkaat. Arvostuksen kautta on hyvä lähteä kehittämään toimintaa eteenpäin. Omistajana ja toimitusjohtajana pitää tuntea ala ja kenttä jolla toimii, sekä pitää mielessä oman yrityksen vahvuuksiin keskittyminen.

Sukupolven vaihdos tulee eteen useissa yrityksissä ja monesti ei omasta perheestä löydy jatkajaa. ”Tarttukaa yrittäjähenkiset ihmiset näihin tilaisuuksiin ja jatkakaa yrityksiä, jotka tarjoavat potentiaalia yrittäjälle perheineen, asiakkaille, alihankkijoille, yhteistyötahoille ja koko Suomelle.”

www.loimaankivi.fi