Liikelataamon slogan – keilausta ja hauskanpitoa – kertoo toiminnasta oleellisen. ”Liikelataamoa ei tehdä intohimosta lajiin vaan Liikelataamoa tehdään intohimosta yrittämiseen”, kertoo omistaja Jaakko Kuusimäki.

liikelataamo.png

 - Alussa pohdin ja kyseenalaistin sitä, että en voi lähteä keilausyrittäjäksi, kun en tiedä keilauksesta mitään eikä mulla ole alalta mitään kokemusta. Tällöin eräs viisas sanoi: ’Jaakko, on parempi yhtälö että tiedät bisneksestä vähäsen ja keilauksesta et mitään kuin se, että tiedät keilauksesta kaiken mutta bisneksestä et yhtään mitään, Kuusimäki muistelee. Keilaamisen lisäksi Liikelataamolla voi viihtyä mm. elävän musiikin, stand up:n ja seurapelien parissa.

Toiminnan alussa uusi yrittäjä joutui kyseenalaistamaan paljon perinteisiä laskukaavoja, koska ovenpieluskyselyt eivät antaneet pohjaa taloudelliselle toiminnalle. Usko vahvaan visioon ajoi kuitenkin eteenpäin - usko siihen, että kun asiat tehdään oikein, niin pystyy synnyttämään kysyntää.

- Kuljin kyselemässä, että onko mahdollista, että kun teen ensin oikeita asioita oikein, niin saan sitten palkinnon?, Kuusimäki kertoo toiminnan alkumetreistä.

- Minulle sanottiin, että ’show me the money’, jota oli vaikea todistaa. Onneksi järjetön halu yrittää ajoi hommaa eteenpäin ja sain palkintoni, eli ihan oman yrityksen. Olen ylpeä, että olen voinut työllistää ihmisiä ja sitä kautta kantanut yhteiskunnallista vastuuta paremmin.

Tavoitteena on tehdä omaa juttua, rakentaa omaa tarinaa palanen palaselta. Nousta porras portaalta.

- Olemme loistava esimerkki siitä, että toimialaa ei tarvitse välttämättä tuntea, jotta pystyy yrittämään. Riittää, kun uskoo omaan tekemiseen ja intohimo ajaa asiaa eteenpäin. Ja kaiken voi oppia. Intohimo auttaa siinä asiassa paljon.

keilaradat.jpg

www.liikelataamo.fi

kuvat: Katja Hyytiälä