Kude Design Oy

kude.jpgKude Design Oy on Outi Pakarisen vuonna 2013 perustama vaatetusalan yritys, jonka arvot pohjaavat vahvasti eettisyyteen ja ekologisuuteen. Outi suunnittelee intohimolla vaatteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä niin laadullisesti kuin muotoilullisesti. Hän pyrkii kapinoimaan positiivisesti kertakäyttökulttuuria vastaan tekemällä asioita toisin, omien arvojen pohjalta ja näin muuttamaan vaatetusalan pölyttyneitä käytäntöjä.

KUDE on helpomman vaatearjen konsepti, joka jakautuu KUDE vaatemallistoon ja Outin kehittämään KUDE vaatevalmennus- palveluun. KUDE Vaatemallistoa suunnitellaan "Design by listening"- periaatteella, eli asiakas osallistetaan malliston kehitykseen kysymällä paljon heidän mielipiteitään ja tarpeitaan. Tuotteet valmistetaan kotimaassa ja kotimaisista materiaaleista tai lähialueilla tarkastetuissa tehtaissa kuten Virossa. KUDE vaatevalmennus- palvelu auttaa kuluttajia helpompaan vaatearkeen henkilökohtaisena palveluna tai mm. luentoina. Lähtökohtana on käyttää enemmän ja ostaa vähemmän ja näin saada vaatekaapissa jo olemassa olevat vaatteet parempaan käyttöön ja ohjata ostamaan suunnitelmallisesti.

Intohimo yrittäjyyteen syntyi vähitellen. Outi oli aiemmin teollisuuden puolella töissä, mutta yrityselämän arvot kuitenkin sotivat Outin omaa arvomaailmaa vastaan. Outille nousi halu muuttaa vaatetusalaa ja hän koki parhaimmaksi keinoksi tehdä sen sisältäpäin. Lopullinen visio omasta yrityksestä syntyi kun Outi huomasi ettei löytänyt eettisesti valmistettua ja samaan aikaan klassisen kaunista ja istuvaa t-paitaa vaatekauppojen olemassa olevista mallistoista.

”Arvojen pohjalta itsensä toteuttaminen luo intohimoa!” Inspiraatio vaatemallistoihin lähtee arjesta. Outi haluaa tarjota asiakkailleen vaatekaapin kulmakiviä, helppoa pukeutumista trendien sijasta. Jatkuva intohimo työhön kumpaa mahdollisuudesta toimia omien arvojen mukaisesti ja mahdollisuudesta toteuttaa itseään. Tyytyväisten asiakkaiden palaute ja reaktiot vaatteita sovittaessa kannustavat jatkamaan.

Intohimolla ja suurella palolla - www.kude.fi