Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Kosken tynnyrisaunat

koskentynnyrisaunat.jpg

Kosken tynnyrisaunat

Aloitin tynnyrisaunojen tekemisen vuonna 2012. Alussa minulla ei ollut, kuin teollisuustontti ja tontin pihalla merikontti, jossa säilytin puutavarat ja työkalut. Sähkötkin olivat aluksi aggregaatin voimalla. Kylmillä ilmoilla ensimmäinen työ aamusta oli lämmittää aggregaattia kaasutohottimella lämpimäksi, että se lähti käymään. Saunoja kasasin pihalla tasaisella puualustalla. Katosta, tai muuta suojaa ei ollut, eli sateella oli vähän epämiellyttävä aloittaa työpäivä. Saunojen laudat ym. sahasin ja muokkasin merikontin sisällä. Merikontissa ei ollut minkäänlaista lämmitystä.

Vuonna 2013 paikallinen yrittäjä tarjosi minulle vuokralle teollisuushallia Kosken tl keskustasta. Uusiksi tiloiksi tuli n. 200m2 lämmin teollisuushalli, jossa on asfaltti piha ja kattonosturit ym. eli työnteko helpottui ja tuli huomattavasti nopeammaksi. Tässä samassa hallissa olen edelleen saunoja tekemässä, mutta tällä hetkellä lähes valmiina omat hallitilat omistamani vanhan maatilakeskuksen yhteydessä.

Uusiin tiloihin on tarkoitus asettua saunoja ja muita puutuotteita tekemään keväällä 2016. Uudet tilat ovat isommat, mitä vanhat ja työmatka luonnollisesti lyhenee tilojen ollessa samassa pihapiirissä, missä asun. Uusissa tiloissa on tarkoitus alkaa valmistamaan muitakin piharakennuksia, kuin tynnyrisaunoja.

Työtilanne on ollut tähän päivään asti hyvä. Suurin osa valmistamistani tynnyrisaunoista on mittatilaustöitä, eli asiakkaan haluamilla mitoilla, väreillä, malleilla ym. Tulevaisuudessa kun tuotevalikoima laajenee, on tarkoitus ottaa ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä.

www.koskentynnyrisaunat.fi