Mari Jalavan elämää on viitoittanut lapsuudesta saakka hinku käsillä tekemiseen, uuden keksimisen jano, tarkkuus ja huolellisuus. Opiskeltuaan vaatetusalan artenomiksi, hän työskenteli vuosia Kansallisteatterissa, mutta juuret vetivät maalle. Pian tarjoutui tilaisuus ryhtyä jatkajaksi kangaskauppaan. Näin syntyi Jalavilla Kangasniemelle. Jalavilla ei myy ainoastaan kankaita vaan tarjoaa myös ompelu- ja brodeerauspalvelua, ompelukoneiden huoltoa ja pesulapalvelua.  Yrityksen helmi on Marin suunnittelemat ja valmistamat uniikit huopakorut.

Jalavillassa töitä tehdään rakkaudesta käsityöläisyyteen. Raha ei aina ratkaise, vaan se, että pystyy tarjoamaan asiakkaalle laadukkaasti valmistetun tuotteen. Tuotteen, joka on tehty huolella, käsin, tunteella ja rakkaudella. Jalavillassa kaikkiin töihin suhtaudutaan kunnioittaen. Mari nauttii yhtälailla niin korjausompelutöistä kuin uniikkien huovutettujen designkorujen valmistamisestakin. Kun sydän sykkii käsityöläisyyteen, kaikkeen käsillä tekemiseen suhtaudutaan intohimoisesti. Kun työhön tartutaan, se tehdään aina huolella. Tyytyväinen asiakas on kunnia-asia. Kiireisissä tapauksissa venytetään päivää, jotta saadaan asiakas palveltua hyvin. Tuntosarvet ovat koko ajan pystyssä.

Yrityksen kasvuodotukset kohdistuvat huopakoruihin, niiden vientiin ulkomaille. Käsityövaltaisella alalla kasvussa on omat haasteensa. Uniikkien huopakorujen valmistaminen on aikaa vievä prosessi. Jokainen koru on kuin yksittäinen taideteos. Se on tehty huolella ja hartaasti. Sitä ole päästetty käsistä, ennen kuin on saavutettu muoto, johon tekijä on täysin tyytyväinen. Näillä koruilla halutaan tuottaa käyttäjälle hyvää mieltä, aivan kuten tekijä on nauttinut sitä tehdessään, halutaan laittaa hyvä mieli kiertämään. Halutaan auttaa asiakasta tuomaan ripaus juhlaa arkeen ja näyttävyyttä juhlaan. Mari työskentelee yrityksessään yksin. Koska saa tehdä unelmatyötä, voimia ja venymistä riittää, jotta huopakoruja saadaan maailmalle.

www.jalavilla.fi

jalavilla.jpg jalavilla yrittäjä.jpg

jalavilla rannalla.jpg

jalavilla 2.jpg