Hornan hyvää!

Ilman riskejä ei tule menestystä ja ilman intohimoa ei synny parasta lajissaan. Intohimo on ideoita ja haaveita eikä niitä tehdä vain rahasta. Intohimo syntyy vaistosta, uskosta, kovasta työstä, epäonnistumisesta sekä rakkaudesta lajiin. Hornan Vapaa Possu on yhdistelmä, joka syntyy periksiantamattomasta uskosta eettisyyteen, onnellisiin eläimiin sekä hyvään lihaan.

Tällä kertaa lajina on possu ja nimenomaan vapaana lätissään kasvava possu. Ensimmäiset emakot saapuvat tilalle piakkoin ja tavoite on saada tuoretta lihaa kuluttajien pöytään ympäri vuoden. Alusta saakka T:mi Tomi Horna on tehnyt valinnat niin, ettei laadusta ole valitettavaa. Teurastus ja lihanleikkuu tapahtuvat alan ammattilaisten toimesta lähialueen pienemmillä toimijoilla ja possuja ei stressata turhaan pitkillä matkoilla. Vapaat possut ovat virkeitä, uteliaita, täynnä touhua -kaikkea muuta kuin virikkeettömissä karsinoissaan kasvavat teollisen tuotannon lajitoverit.

Tiedän, mistä puhun, kun sanon, etten ole tavannut yhtä maukasta lihaa enkä yhtä touhukkaita sikoja. Isäni oli teurastaja ja meillä oli sikoja. Tiedän mitä on hyvä sika, mutta olen aina inhonnut erityisesti sikajauhelihaa. Sain mukaani maistiaiset ja vaati puhdasta nopeutta heittää tomaattipyreet lihan sekaan ennen kuin perheeni olisi syönyt lihat pois pannulta. Makuero ja koostumus ovat omaa luokkaansa. Sama ilo ja lämpö loistavasta tuotteesta tuntui myös Hornan tilalla. Possujen ruokinnassa ei näy geenimanipuloituja aineita, kalajauhoa ei sekoiteta ruokaan. Liha tuotetaan kuluttajien pöytään lähellä ja se myös myydään suoraan ihmisille. Noin 40 lähiruokarinkiä on jo tutustunut vapaan possun tuotteisiin. Siat tarkastetaan vielä ennen teurastusta ja possujen elinkaaresta on karsittu pois kaikki turha lääkitys ja piikitys . Liha on puhdasta ja eläimet terveitä. Loistava ruoka tarvitsee loistavat raaka-aineet, eikä se tästä enää maukkaammaksi mene.

Intohimosta possuun ja rakkaudesta lajiin -Hornan vapaa possu.

http://www.facebook.com/Hornanvapaapossu/

HornanPossut.jpg