Konepajasiskot Niina ja Noora

Alihankinta konepaja Hallaworksin työntekijät ja johto seilasi merellä, vietti pikkujoulujaan. Vain hetki tuon pikkujouluristeilyn jälkeen Hallaworks Oy:n tarina muuttui. Konepajasiskot Niina (22v) ja Noora (19v.) kävelivät Hallaworks Oy:n kertomaan, että kaikki jatkuu vaikka isää ei enää olekaan vaan nyt olemme me. Siskosten isä Juha Hallamaa menehtyi äkillisesti joulukuussa vuonna 2007. Niinalle ja Nooralle oli heti aivan selvää, että he jatkavat perheensä yritystä. He eivät osaa selittää sitä tahtotilaa, mutta yksi sana kuvaa sitä hienosti, intohimo. Pienestä asti siskokset ovat tartuttaneet kenkien pohjiin metallilastuja, skeitanneet pumppukärryillä ja tottuneet metallipajan kotoiseen tuoksuun. Se on ollut heissä aina, konepaja.

Nyt Niina (30v.) ja Noora (27v.) ovat toimineet konepaja yrittäjinä jo kahdeksan vuotta. Kotoa saatu yrittäjämäinen asenne ja käytännön koulu ovat opettaneet siskoille paljon. Siskosten intohimo on tarttunut myös työntekijöihin. Heidän yrittäjyyden aikana kukaan Hallaworks Oy:n työntekijöistä ei ole lähtenyt. Kaikki ovat luottaneet sisaruksiin. Antaneet tehdä virheitä ja koulineet heitä tähän päivään jossa he ovat nyt. Hallaworks ei siis ole vain Niina ja Noora vaan koko henkilöstö, joka tiukan paikan tullen nivoutuu yhteen ja kohtaa haasteet. Helppoa tietä koko kahdeksan vuotta ei ole ollut. Päämiesten tilanne markkinoilla vaikeuttaa myös alihankkijoiden kasvua ja kehitystä. Alihankkija kun usein kasvaa päämiehen kasvun mukana. Vaikeudet ovat kuitenkin herättäneet siskoksissa uudenlaista intohimoa, oman yrityksen johtaminen. Isän kuoleman jälkeen nuoret sisarukset palkkasivat yritykseen ulkopuolisen toimitusjohtajan Olli Ritakorven. Ollin opissa on ollut hienoa kasvaa ja kehittyä, toteavat sisarukset. Mutta silti isosiskolla Niinalla on halua jonain päivänä täyttää isän saappaat kokonaisuudessaan. Yksin hän ei tietenkään siihen pystyisi mutta henkilökunnan, Ollin, mentoreiden ja tietenkin Nooran avulla Niina tietää, että siellä on saavutettavaa – jotain, joka täytyy kokea.

Se hetki, kun siskokset laittoivat suuren surunsa sivuun, luottivat ihmisiin ympärillään ja tarttuivat suureen vastuuseen, on Hallaworksin selkäranka, yrityksen intohimo. Tällä intohimolla päämiesten komponentit koneistetaan, suurella sydämellä ja ammattitaidolla. Pitkät asiakassuhteet päämiesten kanssa kertovat sen, että tähän intohimoon voi luottaa. Siskokset pitävät sen minkä lupaavat, haastavat ja taistelevat. Heidän tavoitteenaan on saada Hallaworks ja sen luotettavuus kaikkien tietoon.

Konepaja Hallaworks Oy on alihankintakonepaja. Yrittäjät Niina ja Noora ovat investoineet ja kehittäneet konepajan toimintaa. Hallaworks Oy haluaa taistella paikastaan isojen konepajojen rinnalla ja näyttää, että heilläkin on paikkansa alihankintaketjussa.

Ja Juha, hän olisi varmasti tyttäristään äärettömän ylpeä.

http://www.hallaworks.fi/

 hallaworks takajee.jpg