IMG_6169.JPG IMG_6172.JPG

GoWash – Suomen modernein autopesula

”Muistan vielä hyvin ne hetket, kun käytiin isän työpaikalla viikonloppuisin pesemässä hänen ysineljäkymppistä Volvoaan. Ne olivat hienoja kokemuksia, jotka ovat varmasti osaltaan ajaneet minua autopesun maailmaan. Kokemuksen ja iän karttuessa sain luvan pestä vanhempien autot. Meillä taisikin olla lähitienoon puhtaimmat autot”, naurahtaa GoWashin yrittäjä Markus Jordan.

Ennen autopesuyrittäjäksi ryhtymistä Jordan kartutti kokemusta kuluttamalla yliopiston penkkiä, olemalla töissä pankissa sekä viimeisimpänä autopesulassa, jossa ajatus omasta yrityksestä leimahti lopullisesti liekkeihin – yritys, joka yhdistäisi harrastuksen ja työnteon.

”Matka suunnittelupöydältä valmiiseen rakennukseen ja toimivaan liiketoimintaan on pirun pitkä. Välillä tuntui, että tietyt tahot halusivat tarkoituksella torpata tämän hankkeen, vaikka itse näin jo tuolloin tälle olevan selkeän kysynnän markkinoilla”, linjaa Jordan.

GoWash –autopesula avautui lopulta ennakkosuunnitelmien mukaisesti 1.9.2015, ollen valmistuessaan suurin yksittäinen autopesulainvestointi Pohjoismaissa kautta aikain. Kokonaisuus käsittää kaikkiaan kolme autopesukonetta, joiden yhteenlaskettu tuntikapasiteetti on 90 ajoneuvoa. Pesukohtaisen kustannuksen ja ympäristön rasittumisen minimoimiseksi pesula varustettiin vedenkierrätysjärjestelmällä.

Jordanin mukaan autopesuala on nukkunut ruususen unta jo pidemmän aikaa. ”Palvelumme keihäänkärkenä on tarjota asiakkaille kiinteään kuukausihintaan rajaton määrä autopesuja. Tarjoamme toki on myös yksittäispesuja hieman harvemmin autoaan pesettäville. Tekemällä asiat himpun verran paremmin kuin kilpailijat ja uudenlaisella, osittain uniikilla lähestymistavalla, on mielestäni toimialalla kuin toimialalla mahdollista harjoittaa menestyvää liiketoimintaa”, summaa Jordan.

”Meillä on töissä huikea tiimi, jota ilman nykytilanteeseen pääseminen ei olisi ollut mahdollista. Jokainen meistä osaa tehdä kaikkea aina esipesusta uusasiakashankintaan, se on todella arvokasta. Lisäksi meidän jengillä on yhteinen visio siitä, mitä yritys tulee olemaan seuraavien vuosien aikana. Henkseleiden paukutteluun ei ole syytä, mutta tässä porukassa tieto, taito ja tahtotila yhdistyvät uskomattomalla tavalla”, kehuu Jordan. Tällä hetkellä yritys työllistää kaikkiaan kuusi henkilöä, joskin hienoista painetta henkilöstömäärän lisäämiselle on.

GoWashin tarina saa jatkoa, kun yritys avaa kuluvana vuonna toisen autopesulan pääkaupunkiseudulle. Eikä kasvuvauhti hyydy toivottavasti tulevaisuudessakaa - GoWash etsii aktiivisesti hyviltä kauppapaikoilta tontteja, jotka soveltuvat autopesutoimintaan.

www.gowash.fi