Farmi Nummela Oy

Zici myyntiyksikkö 1.jpg

Tarina alkaa Huttulan tilalta Koskelta. Se on pikakatsaus elämäntapaan, jossa on halu ideoida, tehdä ja toteuttaa.

Liekö Huttulan tilan isäntä 90-luvulla perunoita torilla myydessään ollut tietoinen, että jonain päivänä kotitilalla tehdyt innovaatiot ja kehityksen askeleet synnyttäisivät monta huikeaa menestystarinaa.

Suomen ensimmäisiä kuminoita viljeltiin Huttulan tilalla. Seuraavina vuosina farmi oli suurin kotimaisen ruokaherneen tuottaja. Nämä peltovainiot ovat tuottaneet ensimmäisen yli 10.000 kilon vehnähehtaarisadon tässä maassa koskaan. Tilalla keksittiin uusi sianlihan komponenttiruokintamalli, josta sittemmin tuli yleinen sikatilojen ruokintatapa. 2010 -luvun alussa tuotantosuunta vaihtui broileriin ja ne kasvatetaan soijavapaalla, kotimaasta tuotetulla valkuaisella. Kasvatusmetodi on ensimmäinen maailmassa ja konseptista onkin jätetty patenttihakemus.

Pian syntyi Naapurin Maalaiskana -brändi, joiden tuotteet monet tunnistaa markettien hyllyiltä. Tämä herätti kansainvälisestikin sen verran kiinnostusta, että liiketoiminta päätettiin lopulta myydä v. 2015. Se oli erään matkan päätepiste, jossa pääosissa olivat unelma, tekemisen tahto ja usko tulevaan.

Farmi Nummelan ideanikkarointi, tehokkuus ja mitattavissa olevat aikaansaannokset huomattiin. Lukuisten tunnustusten joukosta mainitaan, että Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailussa 90-luvun lopulla tuli voitto sekä alueellisessa, että valtakunnallisessa kisassa. Raadin perustelujen mukaan ”tämänkaltaiset onnistumiset vaativat suuren määrän ennakkoluulottomuutta ja intohimoa omaa tekemistä kohtaan…”

2016. Maailmalla, myös Suomessa on pikaruokaravintoloita, mutta koska trenditietoisten kulinaristien makumaailma kaipaa enemmän kanaa, eikä sellaista ole täällä, SE TEHDÄÄN ITSE! Vähän tarvitaan taas rohkeutta ja ripaus hulluutta, eli ihan tuttua touhua. Nyt meillä on tämän uuden konseptin rakentamisessa aivan pitelemätön pikkupoikamainen innokkuus!

Startupin nimi on ZiCi ja se tuottaa suussa sulavia elämyksiä jo ensi kesänä avaamalla ensimmäisen yksikkönsä Turun alueella ja se on vasta alkusoitto. Haluamme tarjota makuelämyksiä maakunnissa ja metropoleissa mahdollisimman monelle, koska tiedämme nyt koemaistiaisten jälkeen, että tähän jää koukkuun. ZiCi tulee markkinoille vauhtia säästelemättä.

”Tällaisia tarinoita ei synny ilman suurta sydämen paloa, eikä sellaista roihua saa hillitä”

ZiCi -tekijät