Ulkokoirien terveys on intohimomme

 

 epiralogo_01 (Mobile).jpg

 

Epira Oy on kehittänyt kuivikkeita tavoitteenaan hyöty- ja lemmikkieläinten terveys ja hyvinvointi. Hyvää palautetta on kuulunut erityisesti turvekutteri Ruti Mixistä ja ulkokoirille tarkoitetusta kopinpehmikkeestä Ruti Rexistä, joka estää kovettumia ja pitää koirat hyväntuoksuisina. Sen ovat voineet todeta sadat tyytyväiset koiranomistajat. Ruti-Rexin kysyntä on kasvanut vuosi vuodelta.

Kun koira asuu ulkona kopissa, sillä pitää olla pehmeä, kuiva ja lämmin peti. Olkien tai heinien ongelmana on pöliseminen, joka voi aiheuttaa silmäongelmia. RUTI-Rex on lastuvillasta kehitetty lisäaineeton erikoiskuitu, joka on ohutta ja riittoisaa. Epiralla halutaan edistää ekologisia valintoja. Puukuitu on puhdas luonnontuote, jonka voi hävittää kompostoimalla tai käyttää sytykkeenä. 

– Ruti-Rex on Epiran kehittämä kopinpehmike, joka pitää koiran kuivana ja estää kovettumien muodostumista jalkoihin. Se toimii eristeenä, imee hyvin kosteutta, ei pölise ja pitää koiran hyväntuoksuisena, toimitusjohtaja Pirjo Ruuska kertoo. – Minulle koiraihmisenä niiden hyvinvointi on tärkeää. Myös kotimaisuus, ekologisuus ja joustavat toimitukset ovat Epiran valtteja. Metsästystä harrastava kehityspäällikkö Ahti Lehtomäki on itse todennut Ruti-Rexin edut. Hän asensi koiransa koppiin kameran ja totesi koiran viihtyvän lastuvillapedillä. Hyvät unet takaavat koirankin hyvinvoinnin, hän muistuttaa. – Terve ja virkeä koira jaksaa juosta metsässä.

Eläinkuivikkeisiin erikoistunut Epira Oy täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Yrityksen perusti aikoinaan Pirjon isä, joka nuukana miehenä oli sitä mieltä, että kaikki puusta saatava materiaali, kuten hukkapätkät ja puru, piti saada hyödynnettyä. Epira alkoi valmistaa lastuvillaa, imeytyspurua ja kuivikepurua. Kymmenisen vuotta sitten aloitettiin uusien tuotteiden, kuten kopinpehmikkeen ja turvekutterin kehittäminen. Niidenkin raaka-ainemateriaali tulee puunjalostusteollisuuden sivutuotteista.

www.epira.fi