HPPC-pieni.jpg

Canter

Omien osaajien kautta alansa parhaaksi

Canter Oy:n historia ulottuu aina 80-luvun alkupuolelle asti. Perheyrityksenä aloittanut ja sittemmin osaksi Etola-perhettä siirtynyt yritys on kulkenut värikkäitä reittejä ennen valintaa olla tuotetiedonhallinnan ykkösosaaja kotimaisilla markkinoilla.

Intohimoista asennetta tekemiseen kuvaa parhaiten Canterin yrityskulttuuri. Laajassa osaajien kirjossa jokaiselle on paikkansa ja jokaisen mukanaan tuoma osaaminen on tärkeässä roolissa, kun asiakkaalle halutaan löytää paras mahdollinen ratkaisu. Jos yksi ei keksi ratkaisua, toinen auttaa ja kolmannen tekijän panoksella lopputulos on parempi kuin kukaan osasi ennustaa.

Vuosi vuodelta kasvanut yritys on saanut asiakkaikseen mitä parhaimmat yritykset. Luottamuksen rakentaminen, sovituista asioista kiinni pitäminen ja asiakkaan kanssa yhdessä tekeminen ovat asioita, joiden avulla liiketoimintaa viedään määrätietoisesti eteenpäin. Intohimo näkyy tavassa rakentaa yrityskulttuuria – töihin halutaan ihmisiä, jotka sopivat organisaatioon, ovat osaavia, joilla on pilke silmäkulmassa ja jotka haluavat tehdä asiakkaista tyytyväisiä. Positiivinen viesti leviää, mikä johtaa uusiin asiakkuuksiin, kumppanuuksiin ja sitä kautta kasvuun.

Canterin kasvupolusta riittää opittavaa, mutta yksi varteenotettavimmista opeista on, että yrityksen historian tulee sisältyä erilaisia vaiheita. Kaikki vaiheet vievät lopulta eteenpäin, ja niistä saatujen oppien kautta saadaan rakennettua yritys, jolla on selkeä viesti, asetetut tavoitteet ja tahto olla alansa paras.

www.canter.fi