Olen työskennellyt ohjelmistotalo Bitwisessä pian kahdeksan vuotta. Jokainen työpäiväni on ollut innostava, hauska ja sytyttävä. Maanantaiaamuisin on mukava tulla töihin. Miksi?

Kun Bitwiseen valitaan uusia työntekijöitä, tärkein valintakriteeri on aito rakkaus tietotekniikkaan. Jokaista bitwiseria yhdistää intohimoinen suhtautuminen omaan työhön. Joku sanoikin, että ”Ihme, että näin mukavasta hommasta maksetaan vielä palkkaakin!”. Samanhenkisessä porukassa intohimo roihahtaa entistä suurempaan liekkiin.

Kaikkia bitwisereita yhdistää myös ammattiylpeys. Tähän liittyy halu tehdä hyvää jälkeä, vaikkei kukaan olekaan vahtimassa tai tarkastamassa. Siihen liittyy myös halu tehdä asiat paremmin kuin hyvin, ylittää rima reilusti eikä hipoen. Ammattiylpeyden ansiosta jokainen työntekijä tekee erinomaisia työsuorituksia joka päivä. Ja onnistumisen ilo ruokkii intohimon liekkiä entisestään.

Bitwisessä tehdään paljon yhdessä. Jaetaan tietoa avoimesti muille. Kasvatetaan kaveria, mentoroidaan nuorempia. Autetaan, kun joku apua kaipaa. Bitwisessä myös harrastetaan yhdessä, viihdytään vapaa-ajalla ja välillä työajallakin rennommalle vaihteelle heittäen. Yritys panostaa henkilöstöönsä paljon ja iso osa yrityksen tuloista kierrätetään henkilöstön hyvinvointiin ja viihtymiseen. Välittäminen ja huolehtiminen pitävät intohimon liekin kirkkaana ja korkealla.

Meillä Bitwisessä työntekijöitä kannustetaan olemaan rohkeita. Rohkeita rikkomaan rajoja ja tekemään epätavanomaisia ratkaisuja. Rohkeita kysymään tyhmiäkin kysymyksiä. Rohkeita tekemään virheitä ja yrittämään epäonnistumisen jälkeen uudelleen. Rohkeita olemaan oma itsensä. Rohkeita tavoittelemaan jotain suurempaa ja rakentamaan sankaritarinoita. Mikä kasvattaisi intohimoa paremmin kuin päästä osaksi sankaritarinaa!

Intohimon kirkkain ilmentymä on asiakas, joka kaikki odotukset ylittäneen projektin jälkeen saa Wow!!! -fiiliksen. Asiakas, joka alkaa tekemään myyntityötä Bitwisen puolesta: tekemään suosituksia ja tuomaan Bitwiselle uusia asiakkaita. Tai asiakas, joka sanoo, että heidän menestyksensä on Bitwisen ansiota. Tämä on mahdollista siksi, että jokainen bitwiseri tekee työtään intohimoisesti ja täysillä panostaen.

- Rita Fagerström

www.bitwise.fi