Kaikki sai alkunsa turhautumisesta. Vuosia luonnontuotealalla toiminutta Katja Misikangas, jonka suvussa tieto kasvien vaikutuksista ja niiden käytöstä on kulkenut sukupolvelta toiselle, pohti miksi Suomeen tuodaan superfoodeja valtamerten takaa, vaikka kotimaassakin on valtavasti hyviä raaka-aineita. Miksi kukaan ei brändää Lapin kasveja kansainvälisille markkinoille?

Idea Arctic Warriorsista kirkastui, kun Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (nykyinen Luke) antoi tutkimuksillaan vahvistusta perinnetiedolle: Lapin kasvit ovat tutkitusti puhtaita ja niissä on kesän yöttömän yön ja arktisten kasvuolosuhteiden ansiosta poikkeuksellisen paljon vaikuttavia aineita, jotka ovat ihmisellekin hyödyllisiä. Tuotteidemme pääraaka-aineet, väinönputki ja ruusujuuri ovat lisäksi arktisen alueen alkuperäiskasveja.

Katja kertoi ideastaan ravintovalmentaja Tuija Kauppiselle. Yhdessä naiset saivat myös internetmarkkinoinnin konsulttina työskennelleen Tuijan miehen Ilkka Kauppisen innostumaan liikeideasta. Tosielämän arktisten sotureiden arvomaailmat kohtasivat. 

Arctic Warriors.jpg

Juuret syvällä Suomen Lapissa

Arctic Warriors Oy on syntynyt intohimosta tuoda Lapin tutkitusti puhtaiden ja vahvojen yrttien sisältämä teho ja voima kaikkien ulottuville. Siksi yrityksen nimi, arktiset soturit, onkin eräänlainen manifesti Lapin luonnon voiman puolesta: haluamme taistella puhtaan luonnon ja elinvoimaisen Lapin puolesta sekä levittää sanaa luonnollisesta hyvinvoinnista. 

Kasviuutokset tehdään Narkauksen kylässä ja tuotanto tapahtuu läpinäkyvästi ja luontoa kunnioittaen. Tunnemme kaikki viljelijämme, ja yrtit kerätään, pestään, käsitellään ja valmistetaan käsin. Sopimusviljely tuo työtä Lappiin edistäen paikallista hyvinvointia ja työllisyyttä. 

Tuotteemme auttavat hyvinvoinnin ja tasapainon ylläpidossa luonnollisin keinoin. Ajatuksena on, että itsestä huolehtiminen on iloinen asia, eikä jotain, mitä pitäisi ryppy otsassa suorittaa. Tuotteemme eivät kuulu vain luontaistuotekauppojen hyllyyn vaan esimerkiksi matkailuyritykset ovat hyödyntäneet niitä osana palvelutarjontaansa. Tuotteitamme on saatavilla ympäri Suomen ja kansainvälistyminenkin on jo alkanut yhteistyönä Hongkongista käsin toimivan verkkokaupan kanssa.

Roilokas tapamme toimia ja intohimo viedä Lapin voimayrttien ilosanomaa maailmalle on saanut tunnutusta. Yrityksemme palkittiin viime vuonna Suomen innovatiivisimpana maaseudun start-up yrityksenä.

www.arcticwarriors.fi