Eläinten hoitamista suurella sydämellä 

Eläinlääkäriasema AitoVet Oy perustetiin 2014. Taustalla oli useampikin onnekas yhteensattuma: toiminimellä työskentelevä eläinlääkäri aviomiehineen, muualla työskentelevä eläintenhoitaja ja vanha kyläkoulu Kouvolan kupeessa maaseudulla.

Varsinaista tarvetta perustamiselle ei ollut, sillä asiakaskuntaa oli riittävästi yhden lääkärin hoidettavaksi. Yrittäjäporukka halusi kuitenkin tarjota seudun eläinten omistajille uuden toimivan vaihtoehdon silloisille eläinlääkäripalveluille. Suunnitelmana oli perustaa yritys, jossa hoidettaisiin kaikenlaisia eläimiä, palvelu olisi hyvää, kaikki perustoimenpiteet saataisiin tehtyä ja hintataso olisi kohtuullinen. 

Asiat napsahtivat kohdalleen. Tilat remontoitiin pienellä budjetilla, valtavan ystäväjoukon avustuksella vanhaan kivikouluun. Pankin avustuksella hankittiin laitteisto. Tuoreeseen yritykseen palkattiin varmuuden vuoksi myös lisää henkilökuntaa.

Mieleenpainuneiden avajaisten jälkeen, mainoksia ei juurikaan ole tarvittu – puskaradio on toiminut ja tuonut asiakkaita vastaanotolle.

Vajaat kaksi vuotta myöhemmin AitoVetissä työskentelee kolme eläinlääkäriä, neljä eläintenhoitajaa ja tarpeen mukaan fysioterapeutti. Eläimiä hoidetaan vastaanotolla ja tarpeen vaatiessa kymenlaaksolaisilla talleilla, navetoissa ja ihmisten omissa kodeissa. 

Toiminta ei ole jäänyt paikoilleen, vaan kehittyminen jatkuu edelleen. Kysynnän vuoksi yrityksen henkilökunta on kouluttautunut lisää ja vastaanotolle on hankittu lisää välineistöä.

Yksi merkittävä asia AitoVetissä on tunnelma. Hyvä sijainti ja maaseudun rauha ovat poikineet paljon positiivista palautetta. Vastaanotolla on hoidettu koiria, kissoja, hevosia, lampaita, vuohia, lehmiä, luonnonlintuja (jopa merikotkaa!), minisikoja, kaneja, marsuja, hamstereita… 
Työntekijöiden ja yrittäjien keskuudessa vallitsee hyvä yhteishenki, joka näkyy myös ulospäin – ainakin siitä päätellen, että uusia asiakkaita ropisee vastaanotolle päivittäin ja työhakemuksia tulee niin eläinlääkäreiltä kuin hoitajiltakin.

www.aitovet.fi

aitovet_valkoinen_teksti_logo (1).png

 

ryhmäkuva.jpg

annajakissa.JPG